Миколаївський нардеп Чорноморов відвідав Міністерство сільського господарства США

15.11.2021, 10:00
Фото з відкритих джерел

Миколаївський нардеп Артем Чорноморов з українською делегацією провів низку зустрічей у Міністерстві сільського господарства Сполучених Штатів Америки. Під час візиту до Вашингтона обговорили питання реалізації земельної реформи, поговорили про плани на відродження зрошувальної системи, а також провели зустрічі з потенційними інвесторами у сільськогосподарський сектор України.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

– У ході візиту ми обговорили реалізацію земельної реформи, своєчасність закону про об'єднання водокористувачів, який дозволить фермерам брати у користування зрошувальні системи, що допоможе залучити інвестиції на їх відновлення та підвищить урожайність земель. Обмінювалися досвідом законотворчості та тим, як прийняті закони втілюються у життя, - наводить слова Чорноморова прес-служба.

Також були обговорені питання інвестицій.

– Окремо варто наголосити на інтересі представників американського бізнесу до можливості вкладень у сільськогосподарський сектор України. Зокрема, окрім офіційної частини візиту до Вашингтона, провів переговори з перспективними інвесторами щодо будівництва заводу глибокої переробки на території Єланецької ОТГ, - розповів нардеп.

Окрім цього, за інформацією прес-служби нардепа, українська делегація також поспілкувалася з генетиками, які займаються вивченням стійкості зернових та олійних культур до ГМО та підвищенням урожайності.

– Говорили про біоінженерію, про те, що важливо підвищити резистентність зернових та олійних до пестицидів та інсектицидів для підвищення врожайності на території України. Адже де-юре у нас в Україні ГМО немає, а де-факто, нашими фермерами вже 50% продукції вирощується із ГМО, – розповів нардеп.

Останні новини