Інфраструктура, культура та молодь: стратегія розвитку Южноукраїнська від Чорноморова

01.12.2021, 11:15
Артем Чорноморов

Народний депутат Артем Чорноморів звернувся до мешканців Южноукраїнська під час сесії міської ради.

Робочий візит нардепа до Южноукраїнська відбувся під час роботи в окрузі, де, крім іншого, Артем Чорноморів відвідав і сесію Південноукраїнської міськради, яка відбулася 25 листопада.

У своєму виступі нардеп розповів про роботу у Верховній Раді, отримав зворотний зв'язок із наболілих питань і чого саме не вистачає місту для розвитку.

— Окремо хочу сказати, що часто на зустрічах з виборцями чую одне й те саме питання: «Куди рухається місто?». Підкреслю, що місцевій владі потрібна Стратегія розвитку Южноукраїнська. Звичайно, Южноукраїнськ має виконавчі органи влади і питання того, куди слідує місто, перш за все, адресоване до них. Однак, на моє глибоке переконання, через те, що я причетний до роботи на окрузі, не можна не звертати уваги на запит громади, тому поділюся тими напрямками розвитку міста, які бачу зі своєю командою.

Перший вектор – це розвиток територій.

Інфраструктура, якої майже не бачило місто за останні п'ять років, бо, на мою думку, Южноукраїнськ переживав чистої води грабіж. Тому, говорячи про створення первинної інфраструктури, хочу відзначити перший крок — це відновлення вулиці Дружби народів роботи, благоустрою та водовідведення.

Наступного року реконструкція головного проспекту нашого міста – Незалежності. Це потрібно для того, щоб прогулянки Южноукраїнськом були за найсучаснішими стандартами, оскільки у нас наймолодше і найсучасніше місто в області.

Я неодноразово наголошував на тому, що Южноукраїнськ – це столиця обласної інтелігенції, бо тут живуть атомники, будівельники та люди інших професій. Тому ми маємо відповідати цьому статусу, дбати про місто.

Вдячний місцевим депутатам за те, що вони, незважаючи на різні політичні переконання, все ж таки сходяться до спільної думки і люди це бачать і відчувають.

Культурне оновлення Южноукраїнська

Другий пункт плану розвитку – це культурне поновлення нашого міста. Так, перш за все, як я зазначив – це інфраструктура. По піраміді Маслоу – це основна потреба, але не слід забувати, наскільки важлива культура. Моя мати добре пам'ятає про кінотеатр, який тут був, а зараз не працює.

Нардеп презентував ескізний проект кінотеатру «Промінь».

Розвиток культурної спадщини в розрізі інфраструктури вкрай необхідний. Готовий брати активну участь і працюватиму над залученням бюджетної підтримки для всіх напрямків культури.

Розвиток молоді Южноукраїнська

Третє – це розвиток молоді. Бачу необхідним створення молодіжного самоврядування, яке я згодом представлю вам. Ковид трохи вплинув на плани, тому зараз ми поки що не можемо провести діалоги з поколінням, яке зараз виходить у світ вищої ланки освіти. Йдеться про школярів 9-11 класів, яким потрібно надати всі умови, щоб вони долучалися до активної фази місцевого самоврядування.

Думаю, більшість із вас батьки, і ви бачите, як молоде покоління швидко розвивається, тому їм потрібно створювати умови для розвитку. Багато спортивних майданчиків, які були у нас колись, зараз у занедбаному стані. І це потрібно виправляти.

«Звичайно, концепція того, як саме місто розвиватиметься, має бути сформована депутатами. Тому я дуже сподіваюся на підтримку місцевої влади. Упевнений, що нам вдасться відкинути політичні прапори та досягти згоди заради розвитку. Зі свого боку, після детальнішого опрацювання ідей, я разом зі своєю командою планую представити концепцію для широкого обговорення», — сказав Артем Чорноморів.

Останні новини