Взяття Бахмута може стати політичною поразкою України

29.03.2023, 12:30

Дорогою з Сумщини до Києва, Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з журналісткою видання Associated Press, де розповів про оборону країни, підтримку східних партнерів та можливі наслідки від взяття російськими військами Бахмута.

За словами Президента, тиск від поразки у Бахмуті стане кроком до поштовхів світової спільноти до компромісів, які є неприйнятними. Президент країни-агресора спробує "продати" цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану. Таким чином, це може стати скоріше політичною поразкою, а не тактичною.

"Якщо він (Путін та російська армія — ред.) відчує якусь кров — запах, що ми слабкі — він буде штовхати, штовхати, штовхати"

На сьогоднішній день відомо, що російські військові ймовірно контролюють 65% Бахмута на Донеччині. Генерал Сирський зазначає, що росіяни намагаються сконцентрувати головні свої зусилля на Бахмутському напрямку та не залишають спроб оточити та захопити місто. Разом з тим, пан Сирський каже:

"Ми утримуємо фортецю Бахмут всупереч різним термінам та прогнозам. На сьогодні наше головне завдання – виснажити переважаючі сили противника та нанести йому тяжких втрат. Це дасть змогу створити необхідні умови, які сприятимуть звільненню української землі та пришвидшать нашу перемогу."

Додатково відомо, що за даними Британської розвідки, обстріли зменшилися порівняно з останніми тижнями, а одним із ключових досягнень нещодавніх українських операцій, ймовірно, було відкидання ПВК "Вагнер" від дороги 0506. 

Також у розвідці прокоментували повідомлення російських ЗМІ, які 26 березня стверджували, що ПВК "Вагнер" взяла під повний контроль промисловий комплекс "Азом" на північ від центру Бахмута.

"Ця територія, ймовірно, залишається спірною, як це було протягом останніх двох тижнів. На тлі підтвердження групою "Вагнер" звільнення щонайменше п’яти тисяч бійців-в’язнів, нестача особового складу, ймовірно, заважає російським наступальним зусиллям у цьому секторі",  наголосили у розвідці.

 

Останні новини