Україна відкриває вакцинацію проти COVID-19 для всіх охочих

20.07.2021, 16:00

Фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я Ляшко озвучив дату, коли офіційно почнуть 5-й етап вакцинації в Україні – тобто для всіх охочих. За його словами, з 21 липня всі дорослі 18+, які хочуть вакцинуватися, можуть щепитися проти ковіду у найближчому пункті щеплення, пункті масової вакцинації, чи як організований колектив.

Зараз в Україні щеплюють 4 вакцинами проти ковіду: AstraZeneka, CoronaVac, Pfizer, Moderna. Вакциною Moderna починають щеплювати з 20 липня.

Moderna ще не зареєстрована в Україні. Як тоді нею можуть щепити?

Відділ комунікацій МОЗу пояснив це так: «Враховуючи те, що вакцина була дозволена до екстреного застосування регуляторами ВООЗ, США та Європи, Міністерством було прийнято рішення у разі отримання цього препарату як гуманітарної допомоги, дозволити вакцинацію ним проти COVID-19 в Україні. Відповідно до чинного законодавства, ми маємо право використовувати незареєстровані в Україні ліки у разі надзвичайної ситуації».

За даними МОЗ, станом на 20 липня в Україні проведено 4 179 663 щеплення від COVID-19, повністю вакциновані 1 461 875 людей - це медики, освітяни, військові соціальні працівники та інші. У червні було здійснено майже в 4 рази більше щеплень, ніж у травні, за 19 днів липня — ще майже стільки щеплень, скільки за весь червень - понад 1,5 млн

Останні новини