Рада підтримала відставку Авакова

15.07.2021, 10:46
Фото з відкритих джерел

Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. За це рішення проголосував 291 депутат. 

Від "Слуги народу" "за" проголосували 229 депутатів, від "Європейської солідарності" - 16, від "Голосу" - 15, від групи "Партія" За майбутнє "- 7, від групи" Довіра "- 18, від позафракційних - 6. Батьківщина принципово не голосувала за відставку Авакова. Також не стала голосувати за це ОПЗЖ.

Аваков був призначений міністром внутрішніх справ після Революції гідності 22 лютого 2014 р.

Спікер парламенту Разумков після голосування сказав: "Я думаю, що варто подякувати Арсену Борисовичу за всі роки, які він працював на користь нашої держави".

 Депутатка від Голосу Устінова під час обговорення сказала, що Аваков має не лише бути звільненим, а й понести кримінальну відповідальність. Геращенко з ЄС заявила, що її політична сила вимагає відставки всього "уряду Зеленського" і збирає підписи на це.

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на пост голови МВС є діючий голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що погодився на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ.

Розгляд кандидатури Дениса Монастирського на посаду нового міністра відбудеться у п'ятницю, 16 липня.

 

Останні новини