"Логіка війни абсолютно очевидна"

05.04.2023, 12:00

Радник голови ОП Михайло Подолояк в інтерв‘ю для "Радіо Свободи" розповів про подальші плани та прогнози для України на 2023 рік. За словами політика, дещо оптимістичні, але математично вивірені перспективи для Криму та України загалом обумовлені логікою війни, яка є абсолютно очевидною.

Підкреслюючи необхідність створення безпекових гарантій для України, пан Подоляк визначив основні вимоги, серед яких є такі:

  • на кордоні має бути 100 км демілітаризованої зони – рф не матиме права тримати біля кордону з Україною ні зброю, ні арсенали, ні живу силу.
  • друга тема для обговорення – це компенсації за зруйновану інфраструктуру,
  • третя – це військові злочини, які мають отримати належну юридичну оцінку.

Відповідаючи на питання про висловлювання політика щодо розмов про перспективи Криму на набережній Ялти, Михайло Подоляк каже:

"Логіка війни абсолютно очевидна. Ми з вами точно зможемо говорити про реалії Криму на набережній Ялти. Це питання 6 місяців чи 5,5 чи 7 місяців, тобто питання не в часі. Це питання що це буде точно там і ми зможемо точно говорити про абсолютно ефективне майбутнє Криму як такого."

Радник голови ОП стверджує що вже на сьогоднішній день очевидним є виснаження армії рф як ракетне, так і снарядне. Це не означає, що обстріли припинятьсЯ, проте це є ознакою того, що росія не зможе втримати ні Луганськ та Донецьк, ані Крим.

Останні новини