Британська розвідка оновила мапу бойових дій в Україні: де найгарячіше

11.05.2023, 15:59

Російські військові продовжують проявляти активність у Донецькій області. Окупанти намагаються просунутися на чотирьох напрямках, але українські бійці стримують їх.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

Загарбники концентрують свої сили на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Лиманському напрямках, здійснюючи там атаки. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

Тим часом російські військові намагаються покращити тактичні позиції на Куп’янському напрямку. Вони також здійснюють наземні удари біля самого Куп’янська і Кремінної.

При цьому у Херсонській та Запорізькій областях суттєвих змін немає. Просувань ворога не фіксують, але вони продовжують завдавати авіаударів по українських позиціях.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно трохи більше часу для початку контрнаступу, адже військові ще потребують обіцяної партнерами допомоги.

Українські війська уже ведуть контрнаступальні дії на фронті, серед них і оборона Бахмута. Командування ЗСУ має декілька планів звільнення територій від окупантів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що якщо не вдасться звільнити усі території, військові будуть готуватися до наступної операції.

Україна отримала від партнерів зброї для контрнаступу на близько $30 мільярдів.

Останні новини